Samenwerkend leren met Quip!

Standard

Quip-scrivere-online-insieme-non-e-mai-stato-cosi-facile_h_partb

Het gebeurt wel eens. Leerlingen werken in groepen en als er ingeleverd of gepresenteerd dient te worden is er een ziek. Een frequente opmerking is dan: ‘We kunnen niet presenteren want diegene die ziek is heeft alle benodigde documenten’. Uiteraard is er vooraf door de docent wel aangegeven dat ieder groepslid beschikking moet hebben over de documenten maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Dit kun je voorkomen door een handig hulpmiddel met extra’s! Quip is beschikbaar als website en als app voor iOS en Android, altijd en overal beschikbaar dus. Noem het een wordprocessor met uitgebreide mogelijkheden tot delen. Ideaal bij samenwerkend leren en flipping the classroom.

Na het aanmaken van een account kun je een document starten. Dit document, of zelfs een gehele map kun je delen met anderen. De kracht zit hem in samenwerkend bewerken van het document. Sommigen zullen nu zeggen dat GoogleDocs dit ook kan. Klopt, maar het mooie is dat je onderling kunt communiceren terwijl je in het document bezig bent. Bij Quip noemen ze dit Integrated Messages. Daarnaast wordt de term Diffs gebruikt. In het document kun je zien wie welke wijziging op welk moment heeft aangebracht, duidelijk doormiddel van kleurgebruik en doorhalingen (bij verwijdering). In mijn situatie bijvoorbeeld ideaal bij het gezamenlijk schrijven van songteksten! En, omdat ieder groepslid er de beschikking over heeft is het altijd bereikbaar. Ook als een ander ziek is…

Neem hier eens een kijkje op de website van Quip.

Reageer op dit bericht